Brittes Kookkunsten.

Lekkere recepten en avontuurlijke reisverhaaltjes!

Heerlijk Winters Pompoensoepje

Dit is de allerlekkerste pompoensoep die je ooit zult eten! Hij is smeuïg, romig door de geitenkaas, zacht van smaak en toch ook een beetje pittig door de rode peper. Extra lekker in de winter als je warm thuis voor de kachel zit.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 middelgrote pompoen
  • 800 milliliter bouillon
  • 1 grote ui of 2 kleine uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 0,5-1 rode peper
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • Zachte geitenkaas
  • Eventueel wat tuinkers/kiemzaad voor de garnering


En zo maak deze winterse soep:

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. In een soeppan met dikke bodem verwarm je een scheut olijfolie en fruit je de ui. Na een minuutje voeg je de knoflook, peper, koriander en komijn toe. Laat alles even zacht worden op laag vuur. Vervolgens is het tijd om de pompoen toe te voegen. Roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat de pompoen een paar minuten stomen.

Nu voeg je de bouillon toe en roer je alles weer even goed. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer tien minuten pruttelen. Zodra de pompoen zacht is, kun je de soep pureren en zout en peper naar smaak toevoegen. Nog één keer opwarmen en dan in kommen schenken, verkruimel wat zachte geitenkaas over de kommetjes en maak de soep af met wat tuinkers of kiemzaad. Genieten maar!