Brittes Kookkunsten.

Lekkere recepten en avontuurlijke reisverhaaltjes!

Rode Linzensoep van Yvonne

Deze dikke soep geeft je onmiddellijk een heerlijk warm gevoel van binnen! Het recept heb ik jaren geleden gekregen van mijn tante Yvonne, sindsdien verschijnt deze soep op koude dagen regelmatig op de keukentafel!

Voor 4 personen heb je nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2/3 theelepels komijnpoeder
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 125 gram gedroogde rode linzen
  • Zout en peper
  • 1/2 eetlepels (verse) koriander


Zo maak je deze verwarmende soep:

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie in een kookpan met een dikke bodem. Voeg na een minuutje het komijnzaad toe. Laat alles even kleuren en geuren en voeg daarna ook de linzen toe. Laat alles even kort bakken.

Schenk dan de bouillon over de linzen, roer goed en breng het mengsel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur wat lager en laat je het soepje ongeveer een kwartier pruttelen. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat het geheel nog eens 30 minuten pruttelen.

Als je de soep iets hebt af laten koelen is het tijd om te pureren! Verwarm nog een keer, voeg naar smaak zout en peper toe en dien hem op met wat gehakte koriander. Smullen maar!